Show menu

IFAT 2024

Munich, 6. 6. 2024
Tvrtke Aplast i Vodoplast su ponovno bile izlagač na najvećem svjetskom sajmu za vodu, kanalizaciju, otpad i sirovine – IFAT 2024. Sajam se održao u Münchenu, Njemačka, od 13. do 17. svibnja 2024.

Na prvom od naša dva izložbena štanda predstavili smo naš „standardni repertoar“ rješenja za kanalizaciju i vodovod: 5G okno u kombinaciji s posebnim punilom od betona i poliuretana, elektro-kabelsko okno, precrpno okno, termalno okno za vodomjer s nagibnim poklopcem TOPcap te vodeni spremnik AQUAstay FLAT 5000L, koji je također bio glavna atrakcija naše sajamske prezentacije. AQUAstay FLAT spremnici dostupni su u kapacitetima od 5.000 do 25.000 litara i namijenjeni su za skladištenje kišnice, pitke vode i otpadnih voda. U usporedbi s tradicionalnim spremnicima, omogućuju lakšu instalaciju. S integriranim sustavom za prikupljanje vode i prikladnim priključcima za vatrogasnu opremu, AQUAstay spremnici mogu se koristiti i za protupožarnu sigurnost. Posebnost 5000L AQUAstay FLAT spremnika je njegova iznimna izdržljivost – otporan je na prometna opterećenja vozila do ukupne težine od 7,5 tona. Novi dodatak je AQUAfil filter za kišnicu, samočisteći filter za kišnicu prije nego što uđe u spremnik. Namijenjen je za mehaničko čišćenje kišnice.

Na drugom izložbenom štandu, gdje su ECOdip spremnici za dubinsko prikupljanje otpada bili u središtu pozornosti, posjetiteljima su predstavljena rješenja za polupodzemno prikupljanje otpada kroz različite izvedbe ECOdip spremnika. Novost na ovogodišnjem sajmu su novi dizajn kupole i poklopca. Kupola i poklopac dizajnirani su tako da je poklopac „uronjen“ u kupolu s integriranim elektroničkim sustavom pristupa. Ova značajka čini proizvod otpornim na udare vjetra u izloženijim područjima, sprječavajući otvaranje poklopca. Proizvod je ergonomski dizajniran s glatkim, mekanim linijama, doprinoseći izvrsnom vizualnom efektu u okolišu.

Naši posjetitelji imali su priliku iz prve ruke provjeriti robusnost i inovativnost naših proizvoda, što je dodatno potvrdilo predanost tvrtke Aplast pružanju visokokvalitetnih i pouzdanih rješenja za upravljanje vodom i otpadom. Sljedeći sajam IFAT održat će se u Münchenu za dvije godine, točnije od 4. do 8. svibnja 2026.

O sajmu IFAT:
Sajam IFAT najveći je i najvažniji svjetski sajam za tehnologije i rješenja za upravljanje vodom, otpadom, sirovinama i kanalizacijom. Održava se svake dvije godine u Münchenu, privlačeći više od 3.000 izlagača i preko 142.000 posjetitelja iz više od 170 zemalja. IFAT je ključna platforma za inovacije, razmjenu znanja i poslovno umrežavanje u industriji, fokusirajući se na održiva i učinkovita rješenja za ekološke izazove.